Je bent hier:

Massage en relaxatietherapie

 

Relaxatie voor zorgbehoevenden

Massage voor mensen met kanker, MS, fibromyalgie, CVS, langdurige of chronische zieken, dementie, palliatieve zorgen en andere zorgbehoevenden.

Massage geeft verlichting en bevordert het algemeen welzijn en welbehagen. Het laat een diepe ontspanning ervaren. Door de rust en de aandacht even alles vergeten... even niet ziek zijn.

Als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent staat je wereld op zijn kop. Gevoel van angst, onzekerheid, stress, kunnen de kop op steken. Eenzaamheid in dit proces. Net deze gevoelens zijn niet bevorderlijk voor het herstel. Een zorgmassage kan ontspanning brengen.

Bejaarden en dementerende kunnen ook meer dan ooit behoefte hebben aan sociaal contact en aanraking. 

Chronisch of landurige zieken krijgen vaak lichamelijk maar ook emotioneel héél wat te verduren tijdens allerlei medische onderzoeken en behandelingen. 

Massage is geen behandeling en heeft nooit het doel om een patiënt te genezen. Maar het is een mooie ondersteuning tijdens de ziekte en het herstelproces.

Deze kan uitgevoerd worden in de praktijk, rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, palliatieve instanties en ook thuis.