Je bent hier:

Voor wie?


De meeste rokers stoppen in hun eentje. Heb je het al meermaals geprobeerd en lukt het niet? Geen nood! Uit alle vroegere rookstoppogingen zijn lessen te trekken voor de volgende keer. En met hulp van buitenaf kan je de slaagkans nog vergroten. Gebruik dus deze hulp! 

 

Wat doet een tabakoloog?


Een tabakoloog geeft rookstopbegeleiding, individueel of in groep, onder de vorm van gesprekken op regelmatige basis. In een eerste gesprek zal de tabakoloog beoordelen hoe verslaafd je lichamelijk, psychologisch en gedragsmatig bent. Daarna zal hij alle mogelijke manieren om van je verslaving af te raken, op een rijtje zetten. 
In de volgende gesprekken werk je samen met de tabakoloog een persoonlijke strategie uit om te ontwennen. Daarna is het zijn rol om naar je te luisteren en je te steunen. Samen met jou werkt de tabakoloog aan je motivaties: hij probeert je gemotiveerdheid te versterken, maar je blijft wel altijd je eigen tempo volgen. 
Die begeleiding duurt meestal een paar maanden

 

Terugbetaling

 
Aan de tabakoloog betaal je enkel het persoonlijk aandeel. Geen gedoe met attesten of kwijtschriften. De Vlaamse Overheid betaalt de rest rechtstreeks aan de tabakoloog. Makkelijk toch?

 

Tarief


Om een tabakoloog te raadplegen is geen voorschrift nodig. 
Voor raadplegingen bij een erkend tabakoloog voorziet de Vlaamse Overheid een tussenkomst indien U gedomicilieerd bent in het Vlaams Gewest. Hoeveel U nog moet betalen hangt af van uw situatie (verhoogde tegemoetkoming* of niet). 

*: Onderaan de klever van je mutualiteit staat een code. Deze code eindigt steeds op 1 als je recht hebt op de    verhoogde tegemoetkoming. Jongeren t.e.m. 20 jaar hebben altijd recht op de verhoogde tegemoetkoming voor rookstopbegeleiding.

 

Individuele begeleiding


Er wordt een tussenkomst voorzien voor max 4u individuele begeleiding per kalenderjaar.
U betaalt enkel uw persoonlijk aandeel.

Met verhoogde tegemoetkoming

1ste sessie:    45 min: € 3
Volgende sessies:  30 min: € 2


Zonder verhoogde tegemoetkoming:

1ste sessie:   45 min: € 22.50
Volgende sessies: 30 min: €15

 

Groepsbegeleiding


Er wordt een tussenkomst voorzien voor max 12u groepsbegeleiding per kalenderjaar.

U betaalt enkel uw persoonlijk aandeel.

Met verhoogde tegemoetkoming:

Per sessie van 1u1/2: €3


Zonder verhoogde tegemoetkoming:

Per sessie van 1u1/2: €6

Indien U gedomicilieerd bent in het Waals Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, gelden andere terugbetalingsmodaliteiten. 


Groepscursus ‘stoppen met roken’

Voel je de behoefte om je ervaringen te delen met andere rokers? Dan is een groepssessie iets voor jou.

Tijdens deze sessies praat je onder leiding van een tabakoloog over je eigen ervaringen met een groep mensen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: stoppen met roken. Iedereen kan zijn eigen moeilijkheden en motivaties in het gesprek gooien. Daar kun je steun en nuttige tips uit halen.


U wenst een groepscursus te organiseren voor de werknemers van uw bedrijf of de leden van uw vereniging?

Contacteer ons op 0473/41.39.46 of info@ik-stop-met-roken.be.
Ook voor groepscursussen is er een tussenkomst van de Vlaamse Overheid.