Je bent hier:

Wandel- en smoveycoaching

U wilt een afspraak maken of een vraag stellen aan onze wandelcoach? Klik dan hier !

Tot nieuw inzicht komen met een wandelcoach? 

‘Buen Camino’, vertaald is dat ‘goede weg’, is iets waar pelgrims mee worden begroet wanneer ze op weg zijn naar een oord als Santiago de Compostela. Deze route heeft Bart drie maal in zijn leven afgelegd, na het verlies van zijn zoon en dochter. “Ik had eerst een vlucht genomen in mijn werk als directeur, maar dat was niet de correcte manier van verwerking. Het intens fysieke afzien, het alleen reizen tijdens bij de bedevaart, genereert een stroom van gedachten en inzichten. Zo leerde ik het afscheid aanvaarden. Toen al kwam het idee de kop opsteken om ooit ook anderen te gidsen naar een openbaring, door middel van een fysieke activiteit zoals wandelen”, vertelt hij. “Ik zou mensen die worstelen met iets, zowel professioneel, relationeel, financieel –dat valt zo ruim in te vullen- dat zetje geven die ze nodig hebben.”

 

Wandelcoaching is veel meer dan alleen maar stappen!

Bij die outdoor - coaching sessie gaat Bart meestal met een enkel individu te werk, om te starten op voet van vrijheid, aandacht en rust. “Ik bereid me goed voor. Zo kan ik in grote lijnen hun professionele of privé achtergrond construeren. Als ze met een specifieke kwestie zitten, laat ik hen vooral  hun verhaal doen. Tijdens de eerste stappen ontspint zich dan een vrije dialoog en af en toe volgt er een opdracht. Hun gedragingen tijdens die oefening kunnen veel duidelijk maken”, gaat hij verder.

Een Coachee getuigt:“Het decor van een breed verlaten strand en een stem naast je die vragen stelt die je jezelf nog niet durfde voor te leggen. Dat raakt.  Omdat je hoofd nog even moet afscheid nemen van de haast, komt je verhaal er eerst maar aarzelend uit. Maar hoe vlotter de passen op het zand, hoe meer wind door je hoofd blaast, hoe beter je kan vertellen en –zo niet belangrijker- kan evalueren. Bart maakt geen conclusies, hij geeft alleen maar aan. Maar de duidelijke vraagtekens in zijn stem doen je grenzen verleggen en keuzes maken.  Mijn werkpunt draaide rond zelfvertrouwen.  Bij één van de oefeningen trok hij een lijn in het zand, een metafoor voor een parcours dat ik nog wenste af te leggen. Hoe confronterend het stappen langs die lijn ook was, hoe sterker voelde ik mij ineens. Sterk ook hoe snel wandelcoaching werkt. Na amper een sessie van anderhalf uur had mijn doel dat eerst met haken en ogen aan elkaar hing, sterke zichtbare lijnen. Het oproepen van de gevoelens tijdens die sessie zullen mij helpen dat te bestendigen.”

Ondertussen zijn ook duo- of groepsessies mogelijk. Ook bedrijven kunnen zich aanmelden. Communicatie oefeningen, actieplannen en doelstellingen “smart” maken en beter inzicht krijgen in jezelf en je rol in het team zijn dan de belangrijkste thema’s die tijdens een wandelcoaching van één dag aan bod komen.
 

SMOVEY, een nieuw sportgadget.

Voluit heet het de Smovey Vibroswing. Het gaat hem om een spiraalvormige buis waarin vier ‘bolletjes’, gewichtjes zitten. Bij beweging glijden deze gewichtjes door de spiraal. Dit zorgt voor trilling en zorgt voor activatie van 97 procent van de spieren. Je kan er thuis mee aan de slag, maar ook geeft het een fysische toegevoegde waarde aan je wandelingen.
Bart werkt ook samen met de VZW Diabeter en CM Ziekenzorg om Smovey sessies te organiseren tijdens educatie weekends en/of midweken.
 

Hoe contacteren?

Geïnteresseerd? Je wilt er meer over te weten komen? Contacteer ons